dilluns, 9 de febrer del 2015

TV3 I SANITAT PÚBLICA: MÉS INFORMACIÓ CRÍTICA I MENYS PROPAGANDA DE MÚTUES PRIVADES

Aquest article parla de la sanitat pública i la seva publicitat. A TV3, se suposa, que tenen la missió d'informar sobre els temes que interessen als ciutadans per que així poden donar resposta a tot alló que interessa a la població. Segons aquest diari, la sanitat pública està patint molt canvis que afectaran la sanitat de milions de ciutadans. 
Proposen que dos documentals: SICKO (Michael Moore) i La Salut, el negoci de la vida (Sicom TV) que tracten temes importants com ara la salut. 
A TV3, hi ha una publicació de empreses privades massiva i, com diuen al diari, distorsiona la realitat del món de la salut i per això, els dos documentals proposats parlen de la salut pública des d'un punt de vist subjectiu. 
A l'actualitat el diari considera que s'haurien de tractar temes més importants per els ciutadans i no temes com ara les multinacionals o temes que no ens interessen.

Aquest diari té moltes diferencies respecte els altres (La Vanguardia, El País, El Mundo...). Una de les diferencies que he vist molt clares és la subjectivitat a l'hora de parlar d'un tema com ara el que jo he tractat, la salut publica als diaris. No accepta subvencions ni publicitat institucional. Tampoc accepta publicitat de bancs o empreses de l'IBEX o amb seus a paradisos fiscals. També demanen col·laboració als ciutadans per poder explicar el que altres diaris volen amagar. 

Opinió:
Crec que és un diari interessant ja que ens ofereixen un punt de vista més subjectiu, com ja he dit abans, i trobo que és més interessant que altres diaris que parlen amb més objectivitat i tots tenen la mateixa opinió del mateix tema. 




1 comentari: